Hieronder staan enkele van mijn lievelingen. Echter ben ik nog maar net gestart met mijn verzameling binnenplanten. Indien jij als kenner een foutje tegen komt, laat het mij zeker weten. Ook wanneer je een plantje kent die ik zeker moet leren kennen.

Philodendron Paraiso Verde

Isn’t she lovely? Isn’t she wonderful? Ja, dat is de Philodendron Paraiso Verde zeker! Paraiso Verde betekent in het Spaans, Groen Paradijs, dus we snappen wel waarom ze die naam heeft gekregen. Deze uiterst zeldzame schoonheid heeft lange bladeren met prachtige bonte kleuren erop. Haar bladeren hebben een supermooi gevlekt patroon dat in kleur varieert van wit tot donkergroen.

Lees meer »

Alocasia Macrorrhiza Splash

Maak kennis met de zeldzame en voortreffelijke Alocasia macrorrhiza var. variegata 'Splash', een boeiende cultivar afgeleid van Alocasia macrorrhizos, bekend om zijn knolachtige, kruidachtige aard.

Lees meer »

Alocasia Bambino Variegata

Maak kennis met de prachtige bonte Bambino Alocasia, een tropische plant die zeker een statement zal maken in elke ruimte. Met zijn opvallende, bonte blad is deze plant een echte showstopper.

Lees meer »

Alocasia Zebrina Variegata

De Alocasia Zebrina Variegata wordt gezien door de vele plantenliefhebbers tot de meest populaire tropische kamerplant van dit moment. Super bijzonder vanwege het bonte blad en stelen met zebraprint maar soms ook met halfmaan. Een must-have voor elke plantenliefhebber! Let wel op! Elke plant is uniek en zal dus op een andere manier een hoeveelheid wit op het blad hebben.

Lees meer »

Philodendron Gloriosem

Philodendron Gloriosem is een unieke en prachtige kamerplant die het resultaat is van het kruisen van twee prachtige planten, Philondendron Melanochrysum en Philodendron Gloriosum.Het resultaat is dat deze hybride plant de beste eigenschappen van beide ouders heeft geërfd, waardoor het een echte blikvanger is in elke ruimte. Deze plant wordt gekenmerkt door grote, hartvormige bladeren met een fluweelachtige textuur en een diepgroene kleur.In tegenstelling tot andere kamerplanten is Philodendron Gloriosem onderhoudsarm en gemakkelijk te verzorgen.Bovendien heeft hij de luchtzuiverende eigenschappen van zijn ouderplanten, waardoor hij een uitstekende aanvulling is voor elke omgeving.Breng vandaag nog een vleugje glorie in je huis of kantoor met Philodendron Gloriosem.

Lees meer »

Monstera Minima Variegata

De Monstera minima is officieel gezien geen echte Monstera (al lijkt hij er sprekend op). Officieel is zijn naam Rhapidophora Tetrasperma. De groene versie hiervan is op elke hoek van de straat te vinden en is vandaag in menig huiskamer te zien. Echter heb ik een veel zeldzamere versie weten te bemachtigen: de Rhapidophora Tetrasperma Variegata.

Lees meer »

Monstera Mint variegata

Buiten dat het een van de meest iconische bonte planten van de huidige tijd is, en een plant die aan de top staat van de Monstera-soortfandom, zijn er subtiele, unieke elementen waardoor hij zich onderscheidt van de rest van de bonte Monstera-wereld.

Lees meer »

Philodendron Ilsemanii

Philodendron ilsemanii is een zeer gewilde plant die bekend staat om zijn unieke bladstructuur en kleuring. Hoewel het prijskaartje hoog lijkt in vergelijking met andere planten, is de Philodendron ilsemanii de investering voor elke plantenliefhebber waard.Een van de redenen waarom Philodendron ilsemanii zo duur is, is de zeldzaamheid. Deze plant komt oorspronkelijk uit een kleine regio in Ecuador en is niet overal verkrijgbaar in kwekerijen of plantenwinkels. Dit maakt het een zeer begeerd item voor plantenverzamelaars, en naarmate de vraag toeneemt, neemt ook de prijs toe. Bovendien heeft de plant gespecialiseerde zorg nodig, waardoor het nog moeilijker wordt om in grote hoeveelheden te vermeerderen en te groeien.Een andere reden voor de hoge prijs van Philodendron ilsemanii is het unieke en opvallende uiterlijk van de plant. De bladeren hebben een diepgroene kleur met opvallende zilveren aderen die een ingewikkeld patroon creëren. Het blad is ook vrij groot, met bladeren die tot 30 cm lang kunnen worden. De algehele esthetiek van de plant is ronduit verbluffend, en het zal zeker een opvallend stuk zijn in elke collectie.Ondanks het hoge prijskaartje is investeren in een Philodendron ilsemanii om verschillende redenen de moeite waard. Ten eerste is de plant relatief onderhoudsarm en gemakkelijk te verzorgen. Hij gedijt goed in helder, indirect licht en geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond. Ten tweede is de Philodendron ilsemanii een langzame groeier, waardoor hij jarenlang zijn unieke uiterlijk zal behouden. Ten slotte is het bezit van een Philodendron ilsemanii een statussymbool onder plantenliefhebbers, en het zal zeker indruk maken op iedereen die hem ziet.Concluderend: hoewel de Philodendron ilsemanii misschien wel een van de duurdere planten op de markt is, maken zijn unieke uiterlijk, zeldzaamheid en onderhoudsgemak het een waardevolle investering. Als je een plantenliefhebber bent en een opvallend stuk aan je collectie wilt toevoegen, is de Philodendron ilsemanii een uitstekende keuze. Dus ga je gang en trakteer jezelf op deze prachtige plant en zie hoe hij het middelpunt van je collectie wordt

Lees meer »