Hieronder staan enkele van mijn lievelingen. Echter ben ik nog maar net gestart met mijn verzameling binnenplanten. Indien jij als kenner een foutje tegen komt, laat het mij zeker weten. Ook wanneer je een plantje kent die ik zeker moet leren kennen.

Monstera Thai Legacy

Door de jaren heen heeft de Thai Constellation een opmerkelijke reeks nieuwe variaties voortgebracht, elk met unieke patronen en boeiende kleurencombinaties. Deze zeldzame varianten zijn zeer gewild bij plantenverzamelaars over de hele wereld en bieden premium prijzen vanwege hun ongeëvenaarde schoonheid en aantrekkingskracht.

Lees meer »

Monstera "Kunzo" White Monster (Mint)

de Monstera Mint White Monster van Kunzo is uniek in hoe wit hij is - het gooit bijna om puur witte nieuwe bladeren die groen worden naarmate ze ouder worden, en is in staat te overleven, zelfs met alleen de witte bladeren. Ofwel zijn de groene spikkels net genoeg om het in stand te houden, ofwel wordt er gespeculeerd dat bepaalde patronen van witte schakeringen nog steeds chlorofyl kunnen bevatten.

Lees meer »

Philodendron Ilsemanii

Philodendron ilsemanii is een zeer gewilde plant die bekend staat om zijn unieke bladstructuur en kleuring. Hoewel het prijskaartje hoog lijkt in vergelijking met andere planten, is de Philodendron ilsemanii de investering voor elke plantenliefhebber waard.Een van de redenen waarom Philodendron ilsemanii zo duur is, is de zeldzaamheid. Deze plant komt oorspronkelijk uit een kleine regio in Ecuador en is niet overal verkrijgbaar in kwekerijen of plantenwinkels. Dit maakt het een zeer begeerd item voor plantenverzamelaars, en naarmate de vraag toeneemt, neemt ook de prijs toe. Bovendien heeft de plant gespecialiseerde zorg nodig, waardoor het nog moeilijker wordt om in grote hoeveelheden te vermeerderen en te groeien.Een andere reden voor de hoge prijs van Philodendron ilsemanii is het unieke en opvallende uiterlijk van de plant. De bladeren hebben een diepgroene kleur met opvallende zilveren aderen die een ingewikkeld patroon creëren. Het blad is ook vrij groot, met bladeren die tot 30 cm lang kunnen worden. De algehele esthetiek van de plant is ronduit verbluffend, en het zal zeker een opvallend stuk zijn in elke collectie.Ondanks het hoge prijskaartje is investeren in een Philodendron ilsemanii om verschillende redenen de moeite waard. Ten eerste is de plant relatief onderhoudsarm en gemakkelijk te verzorgen. Hij gedijt goed in helder, indirect licht en geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond. Ten tweede is de Philodendron ilsemanii een langzame groeier, waardoor hij jarenlang zijn unieke uiterlijk zal behouden. Ten slotte is het bezit van een Philodendron ilsemanii een statussymbool onder plantenliefhebbers, en het zal zeker indruk maken op iedereen die hem ziet.Concluderend: hoewel de Philodendron ilsemanii misschien wel een van de duurdere planten op de markt is, maken zijn unieke uiterlijk, zeldzaamheid en onderhoudsgemak het een waardevolle investering. Als je een plantenliefhebber bent en een opvallend stuk aan je collectie wilt toevoegen, is de Philodendron ilsemanii een uitstekende keuze. Dus ga je gang en trakteer jezelf op deze prachtige plant en zie hoe hij het middelpunt van je collectie wordt

Lees meer »

Monstera Green on Green

Monstera deliciosa 'Green on Green' is een zeer moeilijk te vinden huiskamerplant. Het grootste voordeel van Monstera 'Green on Green' is de variatie: een tint groen die een tint lichter is dan de rest van de bladschijf. Deze subtiele kleurvariatie is de onbetwiste variatie en daarom is Monstera 'Green on Green' gewild bij verzamelaars. Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan de fenomenale transformatie van de schakering van deze plant, wat betekent dat de jonge bladeren na verloop van tijd veranderen van limoenkleur naar donker, sappig groen. Er kan dan ook worden gezegd dat de bladeren in de beginfase van de groei enigszins op de Monstera 'Marmorata' lijken.

Lees meer »

Monstera Aurea Variegata

Inmiddels zijn een hoop plantenliefhebbers bekend met de Monstera deliciosa variegata albo en de Monstera Thai Constellation. Nu is er een nieuw product op de markt, die extreem zeldzaam is en die nog maar weinig plantenfans hebben: de Monstera deliciosa variegata aurea. Deze gele Monstera Variegata is een aparte verschijning. Het heeft eerder het soort vlekken als die van een Monstera Variegata Albo, maar dan met een gele of groene kleur. Hierom blijft deze zeldzaamheid daarom ook langer mooi en is makkelijker te verzorgen. 

Lees meer »

Monstera Albo Variegata

De Monstera Variegata is een tikje high maintenance. Hij is kwetsbaarder dan de Deliciosa of de Obliqua, waardoor de verzorging iets meer aandacht vereist. Dit komt doordat de witte delen van de bladeren geen chlorofyl bevatten. Chlorofyl is de groene bladkleurstof waarmee planten licht opvangen en omzetten in chemische energie. Deze energie wordt gebruikt voor fotosynthese. Doordat de Monstera Variegata bont blad heeft, produceert hij wat minder energie. Maar met de juiste verzorging en liefde, komt het helemaal goed!

Lees meer »

Monstera Thai Constellation

Deze Zeldzame Monstera heeft prachtige gele gevlekte bladeren en is een makkelijke kamerplant. Alsof iemand met een kwastje gele sproeten op het blad heeft gemaakt, heeft elk blad een uniek uiterlijk. Oorpronkelijk komt deze uit het zuiden van Mexico en uit Panama. Hij heeft bladeren die mee kunnen bewegen met het zonlicht en daarom kun je deze plant het beste draaien als je hem mooi in de rondte wil laten groeien in je kamer. De naam Thai Constellation duidt op de plaats waar deze planten heel erg beroemd zijn en veel worden gekweekt: Thailand. Deze Monstera heeft minder snel last van verbrande bladeren dan de witte versie en is dus wat makkelijker te verzorgen.

Lees meer »

Monstera Mint variegata

Buiten dat het een van de meest iconische bonte planten van de huidige tijd is, en een plant die aan de top staat van de Monstera-soortfandom, zijn er subtiele, unieke elementen waardoor hij zich onderscheidt van de rest van de bonte Monstera-wereld.

Lees meer »

Monstera Obliqua Peru

Een Monstera Obliqua is echt een uiterst zeldzame kamerplant, die ook in het wild uiterst zeldzaam is. Deze prachtige en uiterst bijzondere plant was tot 1977 dan ook pas slechts 17 keer in het wild waargenomen! Inmiddels staat de teller op 710 waarnemingen in het wild. In het wild groeit deze plant best snel met ongeveer 2,5 blad per maand, maar wanneer zij binnenshuis wordt gehouden blijft dit beperkt tot ongeveer 1 blad per maand in het groeiseizoen.Het meest bijzondere aan deze fascinerende plant is dat de bladeren de neiging hebben om meer gat dan blad te zijn! De gaten kunnen namelijk wel 90% van het bladoppervlak innemen, wat er wel voor zorgt dat de bladeren kwetsbaar zijn.De bladeren van deze Monstera Obliqua zijn prachtig, maar stellen wel wat eisen. De luchtvochtigheid moet continu hoog zijn, bij een te lage luchtvochtigheid drogen de bladeren snel uit. Bij een hoge luchtvochtigheid praten we over een luchtvochtigheid van 85% en hoger. Qua temperaturen prefereert deze plant temperaturen tussen de 21°C en 26°C graden. Daarnaast is het ook verstandig om deze plant te voorzien van een extra (kunstmatige)lichtbron, waardoor de plant zoveel mogelijk licht kan opnemen om zoveel mogelijk energie te maken door middel van fotosynthese. Toch moet er worden opgepast, want zo'n kwetsbare plant als deze kan ook leiden onder een overschot aan licht.Ook iets bijzonders aan deze speciale plant is dat de Monstera Obliqua 'stolons' produceert. Dit zijn bladloze stammen, ookwel uitlopers genaamd, die horizontaal over de grond groeien tot ze weer een boom/mosstok vinden om tegen aan te klimmen. In het wild kunnen deze tot wel 20 meter lang worden!Als ze niet in de juiste condities worden gehouden, kunnen zij snel insecten tot zich aantrekken. De meest voorkomende plagen op dit type monstera zijn voornamelijk witte vlieg, wolluizen, spint en luizen. Wanneer zij niet snel worden behandeld, kan dit de gezondheid van de plant schaden.

Lees meer »

Alocasia Bambino Variegata

Maak kennis met de prachtige bonte Bambino Alocasia, een tropische plant die zeker een statement zal maken in elke ruimte. Met zijn opvallende, bonte blad is deze plant een echte showstopper.

Lees meer »

Alocasia Zebrina Variegata

De Alocasia Zebrina Variegata wordt gezien door de vele plantenliefhebbers tot de meest populaire tropische kamerplant van dit moment. Super bijzonder vanwege het bonte blad en stelen met zebraprint maar soms ook met halfmaan. Een must-have voor elke plantenliefhebber! Let wel op! Elke plant is uniek en zal dus op een andere manier een hoeveelheid wit op het blad hebben.

Lees meer »

Philodendron Gloriosem

Philodendron Gloriosem is een unieke en prachtige kamerplant die het resultaat is van het kruisen van twee prachtige planten, Philondendron Melanochrysum en Philodendron Gloriosum.Het resultaat is dat deze hybride plant de beste eigenschappen van beide ouders heeft geërfd, waardoor het een echte blikvanger is in elke ruimte. Deze plant wordt gekenmerkt door grote, hartvormige bladeren met een fluweelachtige textuur en een diepgroene kleur.In tegenstelling tot andere kamerplanten is Philodendron Gloriosem onderhoudsarm en gemakkelijk te verzorgen.Bovendien heeft hij de luchtzuiverende eigenschappen van zijn ouderplanten, waardoor hij een uitstekende aanvulling is voor elke omgeving.Breng vandaag nog een vleugje glorie in je huis of kantoor met Philodendron Gloriosem.

Lees meer »

Monstera Minima Variegata

De Monstera minima is officieel gezien geen echte Monstera (al lijkt hij er sprekend op). Officieel is zijn naam Rhapidophora Tetrasperma. De groene versie hiervan is op elke hoek van de straat te vinden en is vandaag in menig huiskamer te zien. Echter heb ik een veel zeldzamere versie weten te bemachtigen: de Rhapidophora Tetrasperma Variegata.

Lees meer »

Monstera Adansonni Ghost

Monstera adansonii variegata Archipelago is een relatief zeldzame cultivar met bont blad. Variatie komt van nature voor in de Monstera adansonii-archipel en kan ook op natuurlijke wijze verdwijnen. Het is niet gebruikelijk, maar mogelijk. Een ander risico, naar mijn ervaring zelfs groter, is dat de bonte variatie de plant volledig kan overnemen, waardoor deze eerst achteruitgaat en op een gegeven moment vergaat, tenzij je een manier vindt om je bonte adansonii te dwingen een groener blad aan te maken. We houden allemaal van die opvallende witte vensters op de bladeren, maar vergeet niet dat planten fotosynthese nodig hebben om te overleven. Fotosynthese is alleen mogelijk als er groene bladgroenkorrels aanwezig zijn.

Lees meer »