Monstera Mint variegata

Buiten dat het een van de meest iconische bonte planten van de huidige tijd is, en een plant die aan de top staat van de Monstera-soortfandom, zijn er subtiele, unieke elementen waardoor hij zich onderscheidt van de rest van de bonte Monstera-wereld.

 

Net zoals albo zich onderscheidt van aurea, dragen planten die met "mint" worden aangeduid, een schakeringpatroon waardoor ze zich onderscheiden van albo en aurea. In het geval van de Mint Monstera duidt "mint" op een dunne groene ader over witte en lichtere groene vlekken op het gebladerte, waardoor de plant zich onderscheidt van een albo variegata.

 

een weetje:

Mint Monstera's behoren nog steeds tot de duurste in de plantenhandel. Deze planten zijn iconisch in het buitenland en in alle regio's. Tijdens de piekmaanden in de zomer van 2021 werden de bladeren in Zuidoost-Azië verkocht voor maar liefst $7.000 per stuk. De hoogste geregistreerde verkoop van deze plant bedraagt ​​$ 85.000, een grote, hooggekleurde en gerijpte Mint Monstera met meer dan 9 bladeren.

Op de Amerikaanse markt werd veel ophef gemaakt toen een prachtige meerbladige plant in november 2021 in actie werd gebracht en voor $ 15.000 werd verkocht. Meer recentelijk werd in de Verenigde Staten in oktober op Facebook een verkoopveiling gehouden van een volledig witte munt. gewortelde midcut verkocht voor $ 4.700. Twee bladgewortelde, gerijpte topstekken zijn verkocht voor maar liefst $ 8.500. Deze bevinden zich aan de bovenkant van het recente aanbod.