Monstera water geven

De gatenplant heeft niet veel water nodig. Geef de plant niet te veel water om verkleurde bladeren te voorkomen. We zien regelmatig monstera's met bruine vlekken die een geel randje hebben. Dit is een teken van teveel water. Geef de plant pas weer water als de grond is opgedroogd. In de lente en zomer heeft de plant de voorkeur om in licht vochtige aarde te staan. Pas wel op dat de wortels niet in een laag water komen te staan.

Watersysteem

De monstera is te voorzien van een watergeefsysteem, mits de plant is opgemaakt met vulcastrat en een watermeter. Hierdoor verandert de waterbehoefte van de gatenplant. Geef de plant eens in de drie weken water en in de winter om de zes weken. Je geeft water totdat de watermeter omhoog beweegt. Let op; het water zakt langzaam naar beneden, de watermeter reageert dus vertraagd. Daarnaast bevat vulcastrat voeding voor de eerste zes maanden.  

Sproeien

Moet je een Monstera met water besproeien? Sproeien is goed, maar is niet noodzakelijk. Sproeien bevordert de vitaliteit van de plant en verwijderd ook de stof die op de bladeren is verzameld. Eventueel beginnend ongedierte wordt hierdoor ook verwijderd. De extra luchtvochtigheid is erg aangenaam voor de Monstera