Wat leuk dat je mijn plantjes komt bezoeken.

Planten zijn een geweldige manier om uw werkplek of huis op te frissen en aangenamer te maken. Vooral in de lente, kan je van de gelegenheid gebruik maken om levendige kleuren en rustig groen in uw ruimte te brengen. Zo zorgen ze er vooral voor dat je op een decoratieve manier rust kan creëren op deze plek en je kan genieten.

Maar wat als je niet meer kan genieten? Dat je nergens nog rust vindt?

Al heel mijn leven loopt er vanalles mis. Op school werd ik uitgesloten en gepest, werk kon ik moeilijk aanhouden, collega's haatte mij, nooit had ik vrienden...

Ik ben getrouwd met een prachtige vrouw, ik heb 2 schatten van kinderen, een eigen ruime huis, lieve 4-voeters (chihuahua's). Ik werd omringt door liefde... Alles eigenlijk om gelukkig te zijn.

Maar in 2021 werd het allemaal te veel. Ik kon niet meer. Maar ook echt niet meer...

Diagnose: ASS, PTSS en Chronische Depressie. Nadeel? Huisartsbezoeken, psychiater, psycholoog, medicatie...

Ondertussen, met de nodige begeleiding, heb ik terug leren 'houden' en 'genieten' van kleine dingen. Een bloem die bloeit in de lente waar bijen en vlinders zoekende zijn naar nectar, een vogeltje dat sjilpt, de zon begon te schijnen.

Een lekkere Latte Machiatto 's morgens zorgt telkens voor een ontspannen begin van de dag.

Ik heb mijn tuin onder handen genomen zodat de diertjes in de natuur, die het moeilijk hebben, bij mij hun liefde en voedsel kunnen vinden...

Ook in huis heb ik iets gevonden waar ik van kan genieten: binnenplanten.

In 2023 ben ik begonnen met het verzamelen van binnenplanten, voornamelijk de Monstera's. De gatenplanten.

Hoe mooi het is om een volwaardige plant een nieuw blad te zien ontwikkelen. Hoe gaat deze eruit zien? Grote gaten? Kleine gaten? Kleur? altijd spannend.

Ook neem ik stekjes van mijn planten. Lukt het om er een nieuwe plant van te maken? Komen er wortels aan? Hoe snel groeit hij? Prachtig om te zien hoe een plant eigenlijk op een zeer eenvoudige manier en in zijn/haar eentje kan groeien, kan genieten, kan open bloeien.

En ikzelf? Ik ben er nog lang niet. Waar het in begin onmogelijk was om zelfs maar naar mijn eigen brievenbus te gaan of naar de winkel, lukt het mij nu wel om stillaan onder de mensenwereld te komen. Maar de drukte van de maatschappij, en de mentaliteit van de mens zal zorgen dat ikzelf nooit ik kan zijn.

Laat mij genieten van mijn prachtige vrouw, 2 schatten van kinderen, mijn 4-voeters, mijn thuisboerderijtje, maar vooral van het leven in de natuur, de rust en de stilte.

 

Dank je wel,

Jeroen