Monstera "Kunzo" White Monster (Mint)

de Monstera Mint White Monster van Kunzo is uniek in hoe wit hij is - het gooit bijna om puur witte nieuwe bladeren die groen worden naarmate ze ouder worden, en is in staat te overleven, zelfs met alleen de witte bladeren. Ofwel zijn de groene spikkels net genoeg om het in stand te houden, ofwel wordt er gespeculeerd dat bepaalde patronen van witte schakeringen nog steeds chlorofyl kunnen bevatten.

Het grootste verschil is de consistentie van het extreme wit en de tolerantie voor zonlicht. NOID mint, jungle mint, enz. - alle andere grote mintjes vallen in deze categorie. Ze kunnen nog steeds heldere bladeren voortbrengen die groen vervagen, maar niet met de consistentie en het zuivere wit van kunzo's WM. Deze heeft vaak groene nerven en hele groene vlekken; de schakeringen kunnen ook sectoraal zijn. Het is ook veel minder consistent dan Kunzo's WM, het kan terugkeren naar groen, terwijl Kunzo's WM ALTIJD Variegata zal hebben. ze lijkt erg op andere bonte monstera's, omdat ze gevoelig is en vatbaar is voor bruin worden, waar het zeer bont is.

 

Tenzij je het van Kunzo zelf hebt gekregen of van iemand die kan bewijzen dat dit het geval is, heb je een NOID-munt. White Monster is een specifieke cultivarnaam, terwijl Mint alleen verwijst naar de algehele schakering van de kleur.