Monstera Burle Flame

Deze uiterst zeldzame Monstera 'Burle Marx Flame' is werkelijk een prachtige verschijning. 

Het meest bijzondere aan deze plant zijn haar bladeren die beginnen als een druppel vorm en wel op dansende vlammen lijken als ze volwassen zijn. Verder zijn haar bladeren zo stevig dat ze kunnen aanvoelen als karton. Door de openingen tussen haar bladscheden hebben haar bladeren enige gelijkenis met een ribbenkast.

De unieke Monstera 'Burle Marx Flame' is vernoemd naar haar bladvorm en Roberto Burle Marx. Deze landschapsarchitect en plantenverzamelaar had het originele exemplaar in zijn bezit. Waar deze beauty oorspronkelijk vandaan komt is tot op heden nog niet met zekerheid vastgesteld.

De verzorging van de Monstera 'Burle Marx Flame' is vergelijkbaar met die van andere Monstera’s. Ze staat dan ook graag op een plaats waar zij helder indirect licht ontvangt. En ook een hoge luchtvochtigheid vindt deze Monstera 'Burle Marx Flame' erg prettig.

Deze plant houdt van een lichtvochtige, maar geen natte grond. Ook staat ze het liefste in een lucht en waterdoorlatende, luchtige grond.

Verder heeft ze qua uiterlijk ook wat vergelijkenissen met andere Monstera’s. De Monstera 'Burle Marx Flame' is in vergelijking wel een compactere groeier.