Monstera verpotten

Wanneer is het nodig om je Monstera te verpotten? De Monstera kan erg snel groeien en daarom is het aan te bevelen om de Monstera direct na aanschaf of in het voorjaar om te potten. Gebruik hiervoor een pot die minimaal 20% groter is dan de huidige pot om de nieuwe wortels voldoende ruimte te geven. Gebruik bij voorkeur Kokos potgrond:

  • Luchtig van structuur; overtollig water draint eenvoudig weg.
  • Kokos houdt voldoende water vast.
  • Compacte potgrond kan geen ongedierte zoals rouwvlieg meenemen.

We raden je aan om je gatenplant eens in de twee jaar om te potten. De plant krijgt hierdoor meer ruimte om te groeien en meer natuurlijke voedingsstoffen tot zijn beschikking. Ook kunnen eventuele beschadigde wortels sneller herstellen.  

Monstera opbinden

Een monstera kan binnen een jaar flink gegroeid zijn. Om te voorkomen dat de plant alle kanten op gaat groeien kun je er voor kiezen om een mosstok te plaatsen. Om zo min mogelijk wortels te beschadigen kun je het beste de mosstok plaatsen als je de plant gaat verpotten. Als je de takken van de Monstera gaat opbinden gebruik dan touw of wol. Gebruik geen visdraad. Door het opbinden ziet de plant er weer een stuk beter uit.