Voeden van een monstera

Wanneer geef je een Monstera voeding? Geef de Monstera voeding in de lente- en zomermaanden, dit is de groeiperiode van de plant. Geef vooral geen voeding in de herfst en winter, de plant heeft dan een rustperiode. Geef je toch wel voeding kan dit schade veroorzaken aan de plant. In de lente en zomer kan je de plant om de week voeding geven. 

Je kan hiervoor algemene kamerplantenvoeding gebruiken. Lees voor gebruik altijd de instructies op de fles voor de dosering. Geef de gatenplant nooit meer voeding dan staat aanbevolen om schade te voorkomen. De grond wordt hier namelijk erg zuur van en dit is schadelijk voor de gesteldheid van de wortels.

Monstera zonder gaten

Het kan voorkomen dat bladeren van je Monstera geen gaten bevatten. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het een nieuw jong blad zijn. Een meer voorkomende oorzaak kan zijn dat de plant niet de juiste verzorging krijgt, of te weinig voeding. Probeer eerst de plant op een andere plek te zetten om te kijken of dit helpt. De Monstera houdt van half-schaduw. Is je Monstera al heel oud? Dan kan het ook voorkomen dat er geen gaten meer onststaan in nieuwe bladeren.